reede, 16. veebruar 2018

Rammus kõhutäis

 
Tänane õhtusöök oli meil Fii´s. Kui keegi veel ei tea, siis Fii on Lõunakeskuse kõrvale rajatud hotelli Sophia restoran. Aadress Ringtee 75 on eksitav.
Interjöör on seal hubane ja aknaäärsed kohad, mis meil olid, andsid õhtusöögile juurde mõnusa vaate. Eriti meeldiv oli Fii kiire teenindus. Vaatamata sellele, et restoranis olid suurem osa kohti täis, kulus teenindusele ja toidu nautimisele alla tunni. Teenindajaid oli meeldivalt palju ja köögi jõudlus hea.
 
Suitsuforelli-rulette tšipsidega oli eelroaks. Mina nimetaks seda maamehe kombel suitsukalasalatiks, kus oli kokku segatud kala majoneesiga. Tšipsid tegid toidu veidi erilisemaks, kuid suitsukala tugev maitse siiski domineeris. Igal juhul oli see üks rammusamaid eelroogasid, mis ma Maitsva Tartu raames olen söönud.  Eelroa kõrvale pakuti omavalmistatud leiba, mis oli kõikidest siiani maitstud leibadest kõige maitsvam, omapärasem ja erilisema serveeringuga. Leivale oli lisatud mingi kombinatsioon seemnetest ja vist pähklitest. Leiva juurde palutud maitsevõi sobis sooja leiva kõrvale. Just tänu sellele leivale panen eelroale neli pluss. Ilma leivata oleks maitseelamus olnud kõva kolme vääriline. NB ! Kui taldrikul olev toidukogus tundub väike, siis pärast selle lõpetamist oli kõht juba parajalt täis. Majonees ja kartulitšipsid olid päris toitvad.
 
Pearoaks toodi lambalihaburger kolmel moel. Kahjuks vuristas ettekandja burgerite koostise nii ruttu ette, et ma ei suutnud meelde jätta. Proovin kirjeldada sisu maitse järgi. Esimese nimetasin ma enda jaoks traditsiooniliseks hamburgeriks, kus lisaks maitsekale lambalihakotletile oli veel marineeritud kurk, mis oli väga tugeva marinaadi maitsega, majonees ja salatileht. Kui kotleti maitse välja jätta, siis ega see esimene väga palju tavalisest kiirtoidukohtades pakutavast hamburgerist ei erinenud.... nii palju kui ma mäletan viimasest burgerisöömisest, mis oli küll aastaid aastaid tagasi. Teise burgeri nimetasin ma "lambalihaburger peekoniga". Nimelt oli teisel burgeril kurgi asemel peekoniriba. Nojah. Ikka maitses nagu burger. Kolmas neist oli aga kõige huvitavam, seal oli kaste sinihallitusjuustuga, mis tegi vürtsise lambalihakotleti eriti maitsvaks. Aga ümbritsev sai oli ikka samasugune nagu teistel. Üldse oli saia osakaal toidus minu arvates liiga suur ja sai ise liiga tavaline burgerisai. Soovituseks teistele burgeriproovijatele - ärge pulki enne sööma asumist välja võtke, muidu laguneb burger koost ja saate komponente vaid ühekaupa süüa. Kokkuvõtteks - kolme burgeri peale kokku kolm punkti.
 
Magustoiduks oli seekord Hot & Cold ehk vanillijäätis šokolaadi-fondant´iga lisaks oli magusat tasakaalustav hapukas vaarikamoos. Väljanägemine polnud suurem asi, kuid maitses hästi. Päris huvitav oli leida külma katte alt soe šokolaadi-fondant. Lisandid olid ka sobivad ja asjakohased. Nii et lõpuks jäi suhu meeldiv maitse šokolaadist ja moosist. Magustoit sai minult viis punkti.
 
Kokkuvõtteks sai kõht kõvasti täis ja kalorite hulk oli muljetavaldav. Ehk oleks pidanud selle toidukorra rohkem päeva peale ära sööma. Oma mälestusi blogisse kirjutades mõtlen, et peaks õhtul veel korra jalgratast väntama ja jalutama, et keha jälle tasakaalu saada.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar